De Rode schouw


Gijs-ABBO-Rode Schouw-_GPF1564-hiresPassend voor ieder kind!

De Rode Schouw is genoemd naar de wijk waar de hoofdvestiging is begonnen: de Rode Schouw. Deze naam verwijst naar de steenfabriek die hier vroeger stond. De Rode Schouwschool werd in 1975 gesticht door een groep enthousiaste ouders. Enkele jaren na de oprichting is de stichting omgezet in een vereniging. Onze school is een algemeen bijzondere school, wat betekent dat ons onderwijs niet uitgaat van, of gebaseerd is op, één bepaalde geloofs- of levensovertuiging.

De Rode Schouw biedt kinderen een prettig leerklimaat met passende leerarrangementen voor diverse onderwijs(ondersteunings)behoeften. Voorbeelden hiervan zijn onze verrijkingsklas en de Leonardogroep voor hoogbegaafde kinderen. Groep 7 en 8 krijgen interessante technieklessen. Muziekles wordt aan alle leerlingen gegeven door een vakdocent. Eenmaal per jaar treden alle groepen op in een musical en stralen zij op het podium. Een unieke ervaring!

Onze achtertuin is het Groene Hart, een avontuurlijk speelterrein en belangrijke ontspanningsplaats voor onze kinderen. Naast een breed onderwijsaanbod bieden we van 7.00 tot 19.00 kinderdagopvang, peuterspeelzaal, TSO Zo en BSO Mamaloe.

Ouders zijn zeer nauw betrokken bij de school. Zij participeren in de MR, helpen mee als hulpouder of maken deel uit van een actieve en creatieve activiteitencommissie.

Gijs-ABBO-Rode Schouw-_GPF1304-webresHet schoolgebouw heeft in 2013 een echte metamorfose ondergaan. Er zijn nieuwe kozijnen geplaatst in de hele school met overal dubbele beglazing en voldoende ventilatievoorzieningen. Alle zonwering is vervangen zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de digitale schoolborden zonder dat er hinderlijke (zon)lichtinval voorkomt. Daarnaast zijn alle gangen voorzien van nieuw garderobemeubilair en een mooie nieuwe vloer. Ook zijn de pleinen en binnentuinen in overleg met de leerlingenraad opnieuw ingericht. Verder zijn  in 2013 het volledige dak en de boeiboorden vernieuwd zodat het gebouw voor de komende 20 jaar klaar is voor de toekomst. Op deze manier zijn wij verzekerd  van een frisse en prettige werk- en leeromgeving voor onze leerlingen en medewerkers!

Onze speerpunten:

  • Leonardogroep voor hoogbegaafde kinderen
  • Spraaktaalklas en verrijkingsklas
  • Muziekles van een vakdocent
  • Een creatieve en actieve activiteitencommissie
  • Het Groene Hart als achtertuin
  • Ieder jaar stralen in een musical op het podium. Een unieke ervaring!
  • Een complete brede school

 

Downloads:

Klik hier voor de schoolgids: Schoolgids Rode Schouw

 

Algemene gegevens:

Rode Schouw 57

4661 VE Halsteren

T: 0164 682040

E: info@rodeschouw.nl

W: www.rodeschouw.nl