Leerlingen ABBO winnaars en winnaressen ‘Leutig Ellefke’


Vrijdag 31 januari was het één groot feest op de ABBO-scholen! Het Leutkommietee d’n Olifanten’aar kwam namelijk op bezoek om een aantal leerlingen een waar ‘sertiefiekaat’ uit te reiken voor het schrijven van één van de elf ‘Leutige Ellefkes’. Een ‘Ellefke’ is een gedicht van 11 woorden waarin de leerlingen hun gevoel over de Vastenavend beschrijven.

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen uit de gemeente Bergen op Zoom hebben aan deze wedstrijd meegedaan. Maar liefst 5 van de 11 gedichten zijn geschreven door leerlingen van de ABBO-scholen!

De winnaars en winnaressen op een rijtje:
– De Aanloop: Isa Höppner en Lieke Berghuijs
– School Oost: Bilal
– Rode Schouw: Bas van Loon
– Montessori: Daan Aerts

Van harte gefeliciteerd met jullie bijzondere prestatie!

Van de 11 leukste gedichten worden 11 kunstwerken gemaakt door de middelbare scholen uit Bergen op Zoom. De 11 kunstwerken met de bijbehorende gedichten zijn te bewonderen in de foyer van theater De Maagd tijdens de Vastenavendvoorstelling “Ei, motte nou’s komme kijke” op 15 en 16 februari.

199199 (1)200200 (1)