De Krabbenkooi laat je kennismaken met verkeer!


Op De Krabbenkooi is er sinds 2003 een actieve stuurgroep Verkeer. Door de inzet van deze stuurgroep heeft De Krabbenkooi in 2005 het Brabants Veiligheidslabel (BVL) behaald. BVL is hét programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en praktijkgerichte verkeerseducatie aan basisscholieren. De stuurgroep Verkeer bestaat uit twee ouders en twee leerkrachten. Zij komen 6 keer per jaar bij elkaar om alle verkeersprojecten goed voor te bereiden. Zij werken aan de hand van verschillende draaiboeken. In groep 7 hebben de kinderen bijvoorbeeld meegedaan aan het theoretisch en praktisch verkeersexamen. Door de verkeerslessen in de klas, het oefenen op de site van VVN, zijn alle kinderen uit die groep erin geslaagd hun verkeersdiploma te behalen. Zij ontvingen dit uit handen van onze wijkagent.

De stuurgroep verkeer probeert een aantal projecten te realiseren voor de groepen 1 t/m 8, te weten: Actie Groene Voetstappen, Actie Glimworm, Afnemen van verkeersexamens, jaarlijkse fietscontrole door Fietsenmaker Jan Hermes, enz.

‘In april 2014 hebben we eerst de schriftelijke toets gedaan. Het praktijkexamen was op 23 mei 2014. We begonnen allemaal op de ‘Kiek’ vlak bij de school. We moesten wel 5 kilometer fietsen. We kwamen langs scholen en reden langs verschillende drukke punten. Er waren ook een paar posten (ouders van kinderen uit groep 7). Zij waren er om te kijken of iedereen het goed deed, bijvoorbeeld of je bij de rotonde je hand goed uit stak. Toen we terugkwamen stond onze meester ons op te wachten’, aldus een leerling.

Voor meer informatie over De Krabbenkooi, kijk op www.krabbenkooi.nl