Hou je van musicals en theater, kies voor Algemene Brede School Oost!


120628 Musical groep 8Elk jaar worden er musicals georganiseerd op school in verschillende klassen. In iedere klas wordt veel gedaan omtrent musicals. Elke klas voert per jaar één musical op. Tijdens de musical zie je hoe groot de kinderen ineens geworden zijn. De verantwoording en het enthousiasme dat de kinderen tonen om aan hun ouders een perfect optreden te laten zien, is heel mooi om mee te maken.

Het blijft toch elk jaar weer een groot feest, om samen met de kinderen de musical een eigen gezicht te geven!! We beginnen altijd met het aanleren van de liedjes, daarna de rolverdeling en na een paar weken gaan we ook echt oefenen in de hal. Samen met de kinderen versieren we het decor en zo komt de uitvoering steeds dichter bij. Samen zingen, samen toneelspelen, samen verkleden, samen schminken en samen optreden. Optreden voor echt publiek, soms ook wel een beetje spannend, maar wat zijn ze altijd trots!!!

De grote lijn, het verhaal, is bekend. Maar door de steeds weer nieuw kinderen die er hun eigen tekst en invulling aan geven, is het uiteindelijke optreden toch elke keer weer heel anders. Kortom; erg leuk om aan te werken en daarom ook altijd heel jammer als het weer voorbij is!’, aldus een docente.

Voor meer informatie over Algemene Brede School Oost, kijk op www.schooloost.nl