ICT op de Nieuwe Veste, waar computervaardigheid een belangrijke pilaar is!


Gijs-ABBO-De Nieuwe Veste-_GPF7987-webresOp onze school neemt ICT een belangrijke plaats in. Computers en digiborden zijn niet meer weg te denken. Zo heeft elke groep de beschikking over een digitaal schoolbord en minimaal 4 computers. De kinderen leren niet alleen de diverse programma’s te gebruiken, maar vanaf groep 1 leren ze structureel steeds meer hoe we alles noemen en gebruiken: van muisbediening naar het maken van uitgebreide powerpoints en werkstukken. Daarnaast werken ze vaak samen aan een computeropdracht of begeleiden de oudere kinderen de kleuters bij het spelen van de diverse programmaspelletjes. We brengen de moderne technieken binnen ons onderwijs!! Niet alleen erg leerzaam en handig, maar gewoon ook leuk!! De kinderen beleven er enorm veel plezier aan; wij genieten van de mogelijkheden van de moderne technieken maar vooral van die lachende kindergezichtjes die er zo van genieten!

Waarom dit belangrijk is? Kijk eens naar de telefoons of computers van tien jaar geleden; dan realiseer je je hoe snel de ict-revolutie gaat. Dat ‘De Nieuwe Veste’ met de tijd mee gaat is duidelijk! Vanaf groep 1/2 gaan de kleuters al spelenderwijs aan het werk op de computer. In iedere klas zijn diverse computers aanwezig. Alle klassen zijn voorzien van een digitaal schoolbord, hiermee worden alle actualiteiten van de wereld direct in de klas getoond en besproken. Ook veel lesmethodes worden via het digitale schoolbord (digibord) aangeboden. Zelfs voor speciale situaties kan ict ingezet worden. Ook op dit vlak denken de leerkrachten graag met je mee. Kortom ik vind dit zeer positief: uitdaging, motivatie en enthousiasme voor de leerlingen en leerkrachten. Dit zie je zeker terug bij ons op De Nieuwe Veste!

Voor meer informatie over De Nieuwe Veste, kijk op www.bsdenieuweveste.nl