De plek waar het altijd feest is, de kleine Krabbenkooi!


Vlakbij ons hoofdgebouw hebben we een prachtige, aparte locatie speciaal voor onze kleutergroepen: kleinschalig, veilig en kleurrijk! Hier beginnen onze leerlingen aan hun basisschooltijd. Na 2 jaar maken ze dan de overstap naar ons hoofdgebouw (waar ze in de tussentijd natuurlijk al heel vaak geweest zijn).

Een aantal keer per jaar werken we op de dependance, oftewel “de Kleine Krabbenkooi”, met een project van de methode “Schatkist”. Deze methode zorgt ervoor dat de kinderen op een spelende wijze allerlei activiteiten krijgen aangeboden. Dit keer werkten we aan het verhaal van ‘de ijskraam van Jan en San’. Jan en San zijn twee vriendjes die samen van een kartonnen doos een ijskraam gaan maken. Helaas schopt de boze buurman hun plannen in de war. We hebben dit verhaal voorgelezen, naverteld en zelfs gespeeld in de klas. De kinderen vonden het super.

Vervolgens hebben we een ijskraam in de gang nagebouwd van een enorme grote kartonnen doos. Steeds mocht er een klein groepje kinderen aan de ijskraam verven. Ook hebben we in de kring nog een prijslijst gemaakt. Het spel in ‘de ijs-hoek’ zorgde voor enorm veel plezier.

De ruime gangen op de kleine Krabbenkooi lenen zich hier prima voor. De lokalen, ook wel thuishonken genoemd, zijn relatief klein gehouden. In de klassen houden wij over het algemeen de wat rustigere activiteiten, zoals kringactiviteit, verhaaltjes voorlezen, enz. De gangen zijn daarentegen heel breed en voorzien van allerlei hoeken, zoals een poppenhoek, een bouwhoek, een leeshoek, het krijtbord, een schrijfhoek, enz.

Door middel van de schuifdeuren bij ieder lokaal, die we tijdens de werklessen openschuiven, betrekken we de gangen bij onze lokalen, zodat we eigenlijk een grote ruimte hebben waar we spelen en werken. Wij proberen deze projecten heel vaak af te sluiten met een leuke activiteit, zoals bijvoorbeeld een uitstapje. Na dit project over de ijskraam, zijn wij met de gehele groep op bezoek geweest in de ijswinkel en hebben we natuurlijk een lekker ijsje gegeten. Dat was smullen!

Voor meer informatie over de kleine Krabbenkooi, kijk op www.krabbenkooi.nl